Nadzor hitrosti, ki so ga minuli petek izvajali mariborski prometni policisti na regionalni cesti skozi Maribor, je razkril alarmantno število prekrškarjev. V le slabih treh urah nadzora so ugotovili kar 43 primerov prekoračitve največje dovoljene hitrosti, ki je na omenjenem območju omejena na 80 kilometrov na uro. Še bolj zaskrbljujoče je dejstvo, da je med temi prekrškarji kar 16 voznikov preseglo hitrostno mejo za več kot 50 kilometrov na uro.

Za tako drastično prekoračitev hitrosti je predpisana visoka globa v višini 1200 evrov, poleg tega pa kršitelji tvegajo še stransko sankcijo v obliki 18 kazenskih točk. Policisti bodo zoper vse ugotovljene prekrškarje podali obdolžilne predloge na pristojno sodišče, kjer bodo odgovorni za svoje ravnanje.

Policisti izpostavljajo pomen spoštovanja cestnoprometnih predpisov ter prilagajanje hitrosti vožnje razmeram v prometu. Pozivajo voznike k preudarnosti, previdnosti in strpnosti na cestah, saj varnost v prometu ostaja ključnega pomena za vse udeležence. Z upoštevanjem prometnih pravil ter vožnjo v skladu s predpisi lahko vsak posameznik prispeva k varnejšemu in bolj harmoničnemu prometnemu okolju.