spot_img

Zgodovinski strelski turnir v Rušah

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ruše bodo v tem tednu gostile najboljše strelce z zračnim orožjem. Med 12. in 16. januarjem bo v Športni dvorani v Rušah ter v dvorani Osnovne šole Janka Glazerja potekalo tekmovanje ISSF Grand Prix na 10 metrov. Strelskemu društvu 1. pohorski bataljon Ruše je bilo z organizacijo tekmovanja zaupana odgovorna naloga, ki hkrati pomeni tudi veliko priznanje za minulo delo.

Z uradno otvoritveno slovesnostjo, ki je sovpadala s praznovanjem krajevnega praznika, so v Rušah napovedali zanimiv strelski teden. Ruško strelsko društvo si je skozi dolga leta pridobilo sloves dobrega organizatorja, zato so letos dobili priložnost organizacije prvega tekmovanja v novi posodobljeni obliki.

Organizacija tovrstnega tekmovanja je zahtevna že v običajnih razmerah, v času epidemije koronavirusa pa zahteva še nekaj dodatnih ukrepov. Otvoritvene slovesnosti in krajevnega praznika se je udeležil tudi minister za obrambo, mag. Matej Tonin, nastopila pa sta tudi orkester in častna garda Slovenske vojske.

Organizacija odmevnega strelskega tekmovanja v Rušah je rezultat skupnih prizadevanj vseh akterjev, ki tako ali drugače pomagajo pri razvoju strelskega športa. Zgodba o strelskem športu ima spisanih že veliko strani. Z bogato zgodovino in izkušnjami je strelsko društvo 1. pohorski bataljon Ruše eno najdejavnejših športnih društev.

V Rušah so z nedeljsko otvoritveno slovesnostjo sicer obeležili tudi krajevni praznik. Ob tem je Združenje borcev za vrednote NOB Ruše z zlato plaketo Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije počastilo Dragico Fabijan, srebrno plaketo pa je dobila strelska družina 1. pohorski bataljon Ruše.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img