spot_img

Zgodovinski biseri zakopani v kleteh depoja

V zadnjem tednu

Arheološki oddelek Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož že več kot 11 let opozarja na slabe in neprimerne prostore. Tokrat je nadzor za varnost in zdravje pri delu izdal obvestilo, da je objekt v tako slabem stanju, da bi ga bilo najbolje zapreti. V kleti neprimerne stavbe so deponirani tudi eksponati in lapidarij.

V muzeju se trudijo, da nemoteno opravljajo splošno muzejsko dejavnost, izdajajo publikacije imajo pa tudi lokacijo, ki je v celoti namenjena arheološkim eksponatom.

A navkljub vsemu trudu v enajstih letih primernih prostorov niso pridobili, začasni prostori pa postajajo nevzdržni za nemoteno izvajanje dejavnosti.

Za televizijo Slovenija so na Ptujski občini odgovorili, da so s položajem arheološkega oddelka seznanjeni in da skupaj z muzejem iščejo rešitve. A žal se pomena dediščine, ki jo skrivajo v kleteh, medtem ko so obiskovalci in turisti na Ptuju željni novih vsebin.

Ko poudarjajo strokovnjaki gre za ignoranco do kulturne dediščine, ki bi v normalnem okolju bila vsem v ponos.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel