spot_img

Zelenjava bo privilegij redkih

V zadnjem tednu

Suša je močno prizadela tudi sektor zelenjadarstva. In čeprav se veliko strokovnjakov strinja, da bi morali zelenjadarji prisegati na namakalni sistem, jim pri letošnjem vročem poletju tudi to ne pomaga.

Posledično so veliko pridelka uničili škodljivci kot tudi posledično pomanjkanje vode.

Leto 2003, ki še vedno velja za najbolj vroče in eno bolj sušnih, se je začelo bolj spodbudno od letošnjega: takrat smo imeli januarja nadpovprečne količine padavin, februarja povprečne, marca jih skorajda ni bilo, aprila pa so bile spet povprečne. Čeprav jih v zadnjih štirih mesecih leta 2003 ni manjkalo, je merilno mesto ob koncu leta zabeležilo 790 litrov padavin na kvadratni meter, skoraj 200 litrov manj od dolgoletnega povprečja.

Sušne razmere se medtem močno zaostrujejo tudi v Sloveniji. Tudi pri nas je pozimi padlo občutno manj snega, padavinski primanjkljaj pa beleži celotna država.

Tudi klimatologi opozarjajo na dejstvo, da so zdajšnje suše posledica klimatskih sprememb in zgolj pokušina za prihodnost. Sredozemski tip vremena, kjer prevladuje suša, je dosegel Slovenijo in to je naša prihodnost.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Kegljaški klub Lokomotiva proslavil 70- obletnico delovanja

Kegljaški klub Lokomotiva je s slavnostno akademijo, ki je potekala v gasilskem domu v Dogošah, počastila 70 obletnico svojega...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel