spot_img

Zavarovalnica Sava poslovala z nižjim dobičkom

V zadnjem tednu

Zavarovalna skupina Sava je v prvem polletju ustvarila 364,2 milijona evrov prihodkov, kar je 0,1 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju. Čisti dobiček pa je bil z 28,9 milijona evrov za 33,4 odstotka nižji. Pričakovan padec je predvsem posledica povečanja škodne pogostosti pri avtomobilskih zavarovanjih na raven pred pandemijo, so zapisali.

Visoka inflacija je povzročila znatno povečanje škod in škodnih rezervacij. Poleg tega so skupino prizadele škode zaradi ujm in drugih posamičnih večjih škodnih primerov, so v pozavarovalnici še pojasnili padec dobička. Ob tem so izpostavili, da se je ta v primerjavi s predpandemskim in predinflacijskim letom 2019 povečal za 28,2 odstotka.

V skupini so se v prvem polletju nadaljevale nadgradnje in uporaba digitalnih rešitev za stranke ter optimizacija uporabniške izkušnje predvsem na spletnih mestih, na katerih je bila uvedena večkanalna rešitev v dveh dodatnih družbah skupine, so strnili prvo polletje in dodali, da je v teku celostna prenova spletnega mesta Zavarovalnice Sava.

»Zavarovalna skupina Sava z letošnjimi poslovnimi rezultati in razvojno naravnanostjo na vseh področjih uspešno uresničuje cilje tega strateškega obdobja, odločno zasleduje cilje tega leta, pri tem pa ostaja zavezana strankam in njihovim potrebam. Uprava pričakuje, da bodo cilji tega leta doseženi, razen če ne pride do novih pomembnih negativnih vplivov iz poslovnega okolja ali zaradi večjih škod,« so zapisali v sporočilu.

Družba Sava Re je v prvi polovici leta zabeležila 55,99 milijona evrov čistega dobička, kar je 16,65 milijonov evrov več kot v enakem lanskem obdobju. Čisti prihodki od zavarovalnih premij so se ustavili pri 76,2 milijona evrov, potem ko so se v enakem lanskem obdobju pri 79,76 milijona evrov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Kegljaški klub Lokomotiva proslavil 70- obletnico delovanja

Kegljaški klub Lokomotiva je s slavnostno akademijo, ki je potekala v gasilskem domu v Dogošah, počastila 70 obletnico svojega...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel