spot_img

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

V zadnjem tednu

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora za vse malčke, katerih starši so spomladi v času vpisa pravočasno oddali vlogo, tudi v novem letu pa jih bo, podobno kot v minulih letih, vrtec obiskovalo okrog štiri tisoč.

A kot poudarja Šamceva dvigu povpraševanja težko sledijo, saj se po posameznih mestnih četrteh potrebe močno razlikujejo.

A širitev brez ustreznega urbanističnega plana in brez zagotavljanja ustrezne pripadajoče infrastrukture je problematična na vseh področjih Maribora.

A premajhni vložki v razvoj in obnovo ustrezne vrtičkarske infrastrukture se že poznajo, saj večino prostorskih stisk blažijo z vzpostavitvami oddelkov v bližnjih šolah, a tudi šole potrebujejo vse več prostora.

V mariborskih javnih vrtcih bo septembra 4.120 otrok, od tega jih bo prvič v vrtcih 1.050. Eden izmed ključnih problemov, s katerimi se v Mariboru ukvarjajo je tudi, da je veliko otrok prvega starostnega obdobja, večina igralnic pa temu ni prilagojena.

Tudi za v prihodnje niso posebej optimistični. Rešitve bi potrebovali takoj, odgovorni pa roke za reševanje ključnih problemov zamikajo globoko v prihodnost.

 

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel