Zahteve za gradbena dovoljenja za vetrne elektrarne so bile zavrnjene

Občina Ruše je 21. marca 2024 prejela odločbo ministrstva za naravne vire in prostor (MNVP), s katero so bile zavrnjene zahteve za izdajo gradbenih dovoljenj za vetrne elektrarne Slovenska Bistrica na območjih Trije kralji in Areh. Zavrnjena je bila tudi zahteva za gradbeno dovoljenje za SN kablovod RTP Karbid – Areh – Trije Kralji. Investitor vseh treh projektov je podjetje Energija na veter d.o.o.

Odločba MNVP še ni pravnomočna, saj je zoper njo možen upravni spor.

Podjetje Energija na veter d.o.o. se lahko zoper odločbo MNVP pritoži na Upravno sodišče. Če bo sodišče pritožbo ugodilo, bo MNVP moral ponovno odločiti o vlogi za gradbeno dovoljenje.

Kaj to pomeni za prihodnost vetrne energije v Sloveniji?

Zavrnitev gradbenih dovoljenj za vetrne elektrarne v občini Ruše je lahko znak, da bo MNVP v prihodnosti bolj restriktiven pri odobravanju tovrstnih projektov. To bi lahko vplivalo na prihodnost vetrne energije v Sloveniji, saj so vetrne elektrarne pomemben vir obnovljive energije.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content