Začetek evropskega tedna mobilnosti

Konec prejšnjega tedna se je začel 22. Evropski teden mobilnosti. Med 16. in 22. septembrom bodo v ospredju promocija potovalnih načinov, ki so bolj zdravi, manj škodljivi in manj potratni od vožnje z avtomobilom, kar poudarja tudi letošnja tema tedna mobilnosti – Varčne poti. V projektu sodeluje tudi Mestna občina Maribor.

Zaradi projekta Evropskega tedna mobilnsoti so danes za promet zaprli Smetanovo ulico, prav tako je bila zaprta ulica pri Osnovni šoli Toneta Čufarja na Pobrežju. Slednja si v sodelovanju z Domom Danice Vogrinec želi vzpostaviti pilotni projekt kampusa, ki bi s sprehajalnimi potmi povezoval obe ustanovi.

Hojo, kolesarjenje in uporabo javnega potniškega prometa lahko spodbujamo takrat, ko je infrastruktura kakovostna, povezana, varna. Kakšna pa je v mariborski občini?

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Zaradi avgustovskih poplav 173 občin prijavilo za več kot 2,7 milijarde evrov škode

Občine so zaradi avgustovskih poplav prek aplikacije Ajda s skupno več kot 23.500 obrazci prijavile za več kot 2,7 milijarde evrov škode. Podatke je...

Več podobnih novic

Skip to content