Začelo se je sojenje 20-letniku zaradi obtožbe umora njegove partnerice

Na mariborskem sodišču se je začel sodni postopek zoper 20-letnega Lazara Terentića, ki mu obtožnica očita umor njegove sedem let starejše partnerke v stanovanju v središču Maribora maja letos.

Terentić, ki obtožbe ni priznal že na predobravnavnem naroku septembra, ko mu je tožilka Ivanka Slana ponudila 12 let zapora v zameno za priznanje, se ni zagovarjal niti tokrat. Po prebrani obtožnici sta pričali dve priči, sosedje v bloku, kjer je prišlo do tragedije.

Simon Dolinšek, Terentićev zagovornik, je na predobravnavnem naroku skušal dokazati domnevno neprištevnost obdolženca v času dejanja, vendar izvedenec psihiatrične stroke Mladen Vrabič ni zaznal duševnih motenj, ki bi vplivale na Terentićevo ravnanje.

Oškodovanki, mati in sestra žrtve, sta bili predvideni kot priči na današnjem uvodnem naroku, a sta se zaradi psihične stiske in zdravstvenih težav opravičili ter zagotovili svojo prisotnost naslednjič.

Sodnici Kseniji Hrastnik je uspelo izvesti le zaslišanje zakonskega para, ki je živel v sosednjem stanovanju, kjer se je zločin zgodil. Ženska je opisala, kako so jo kriki ženske iz sosednjega stanovanja zmotili, ko je nekajkrat zakričala “Pusti me,” nato pa je sledilo tišino, pri čemer ni mogla predvideti tako krvavega dogodka.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:16

Vnovič brez kompromisa

Med predlaganimi ukrepi interventnega zakona v zdravstvu, ki se nanašajo na delodajalce, je vključeno podaljšanje obdobja, v katerem delodajalec nosi stroške nadomestila za čas...

Več podobnih novic

Skip to content