Za letni program športa največ sredstev do sedaj – 38,4 milijona evrov

Strokovni svet Republike Slovenije za šport je na današnji tretji redni seji Sveta potrdil povečanje sredstev za izvajanje Letnega programa za šport 2023 v višini pet milijonov evrov. Državni sekretar Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport mag. Dejan Židan je napovedal tudi dodatna 2,8 milijona evrov sredstev, ki jih bo ministrstvo z razporejanjem sredstev zagotovilo v naslednjih tednih.

Sredstva za športne politike bodo tako zgodovinsko visoka in bodo znašala več kot 41 milijonov evrov. Slovenski šport bo na ta način v letu 2023 lahko uspešno izvedel ključne programske in razvojne naloge ter zagotovil izboljšane pogoje za zagotavljanje potreb za investicije v športno infrastrukturo.

Poleg potrditve zapisnikov prejšnjih sej Strokovnega sveta RS za šport, so člani uskladili in sprejeli mnenje k dopolnitvi Letnega programa športa v Republiki Sloveniji za leto 2023. »Kar smo ob prevzemu področja športa obljubili, bomo uresničili,« je uvodoma dejal mag. Židan. »Iz politike za intervencijo gospodarstvu smo včeraj z rebalansom proračuna za 2023, ki ga je Državni zbor sprejel, prenesli 5 milijonov evrov na politiko športa.« Tako je Svet danes potrdil, da Letni program športa za leto 2023 vsebuje ukrepe v vrednosti 38,4 milijona evrov.

Državni sekretar Židan pa napoveduje, da to ni edina prerazporeditev v dobro športa. »Takoj, ko bo rebalans funkcionalen, bomo šli v novo prerazporeditev in na šport prenesli dodatna 2,8 milijona evrov in dosegli 41,2 milijona evrov za politike športa.« Člani Sveta so povečanje sredstev pohvalili ter se zahvalili za zelo plodno sodelovanje v prvih mesecih, ko je šport pod okriljem Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:18

Kdaj bo končno obnovljena državna cesta v Malečniku?

Na zadnji seji Mestnega sveta je mestni svetnik iz vrst Nove Slovenije Zdravko Luketič podal vprašanje v zvezi z državno cesto v Malečniku. Gre...

Več podobnih novic

Skip to content