spot_img

Za domnevni poskus umora ne bo odgovarjal

V zadnjem tednu

Sodišče je ustavilo kazenski pregon zoper Andreja Horvata, nekdanjega partnerja mariborske sodnice Daniele Ružič.

Za dogodek iz leta 2019 kot kaže ne bo odgovarjal

Slovenjgraško okrožno sodišče je ustavilo kazenski pregon zoper Andreja Horvata, nekdanjega partnerja mariborske sodnice Daniele Ružič, ki so jo brutalno napadli junija 2019. Tožilstvo po mnenju sodišča ni imelo dovolj dokazov, da je storil očitano kaznivo dejanje, poskus umora. Sklep sodišča je pravnomočen, danes piše Večer.

Preiskava je trajala dobro leto in pol, Horvat se v njej ni zagovarjal. Obtožnico zoper njega je zaradi poskusa umora 16. oktobra lani vložila tožilka Mateja Artenjak, 20. decembra lani je obdolženi vložil ugovor. Izvensodni senat slovenjgraškega okrožnega sodišča je 3. februarja odločil, da se obtožba zaradi poskusa umora ne dopusti in da se kazenski postopek zoper Horvata ustavi, navaja časnik.

Senat je po pisanju Večera menil, da ni dovolj dokazov, da bi bil obdolženec utemeljeno osumljen dejanja, ki ga je bremenilo v obtožnici. Na ta sklep sta se pritožila tako mariborsko tožilstvo kot Daniela Ružič, a s pritožbo nista bila uspešna. Mariborski višji sodniki so 19. aprila pritožbi zavrnili kot neutemeljeni.

Napad na sodnico se je zgodil pred njenim domom v Pekrah pri Mariboru

Po napadu je na pomoč poklicala partnerja Horvata, s katerim sta se sicer razhajala, saj napadalca ni videla. Ta je prišel iz hiše in poklical reševalce, ki so hudo poškodovano sodnico odpeljali v bolnišnico.

Sprva se je ugibalo, da bi se napad na sodnico lahko zgodil zaradi njenega dela, a je policija teden dni po napadu pridržala Horvata. Ružičeva je nato preko svoje hčerke javnosti sporočila, da ta nikoli ni bil nasilen do nje in da ne verjame, da je napadalec prav on. Nato pa je svojo izpoved spremenila in bila vse bolj prepričana, da bi za napadom lahko stal prav njen nekdanji partner.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel