Vrhunec pustnega dogajanja na mednarodni povorki

Vrhunec pustnega dogajanja je na pustno nedeljo dosegel svoj vrhunec na Ptuju, kjer je potekala mednarodna karnevalska povorka v okviru 64. Kurentovanja.

Ptuj je zaživel v barvitosti in veselju, saj so ulice in trge preplavile tisoče karnevalskih mask in tradicionalnih likov. Med njimi so bili kurenti, pokači, kopjaši s svojimi okrašenimi kopji, piceki, cirkovški ploharji ter raznolike pustne živali in liki, kot je baba deda nosi, ki so značilni za tradicionalno pustovanje v Sloveniji in Evropi.

Ocenjevalna komisija je tudi letos izbrala najboljše in najlepše karnevalske skupine, ki so za svoje prikaze prejele denarne nagrade. Organizatorji so se odločili, da letos nagradijo vse karnevalske skupine. Zaradi napovedanega poslabšanja vremena je bila sicer trasa povorke skrajšana.

Ptuj je na pustno nedeljo gostil kar 2800 udeležencev iz 74 skupin, od tega 30 skupin kurentov, 11 tekmovalnih karnevalskih skupin ter 7 skupin iz tujine. Kurentovanje pa je potekalo pod častnim pokroviteljstvom predsednika državnega sveta Marka Lotriča.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content