Vpliv vročine na zdravje ljudi

V zadnjih desetletjih so tudi v Sloveniji neugodne ali celo nevarne vremenske razmere, ki vplivajo tudi na zdravje ljudi. Huda in dolgotrajna vročina v poletnih mesecih povzroča toplotno obremenitev.

Vročinski valovi vplivajo na počutje in zdravje ljudi. V obdobju vročinskih valov pogosto opažamo večjo umrljivost od pričakovane. Zato je ključno, da se primerno zaščitimo.

Ob visokih temperaturah si lahko pomagamo tudi s pravilno izbiro hrane, na drugi strani pa nam je zaradi ”napačne” lahko še bolj vroče in težje zaspimo.

Hrana, ki jo zaužijemo v vročih dneh mora biti lahka, osvežilna in bogata z vodo. Telesa tako ne obremenimo s prebavljanjem hrane, hkrati pa mu zagotovimo potrebne hranilne snovi in tekočino, ki jo v vročih dneh še kako potrebuje.

Ljudje smo si med seboj različni, nekateri potrebujejo več in drugi manj vnosa tekočine. Najboljše priporočilo je, da ne smemo piti ne preveč in ne premalo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content