spot_img

Vodstvo občine zagotovilo 100% sofinanciranje prevoza pitne vode

V zadnjem tednu

Vodstvo mariborske občine je predstavilo ključna gradiva pred 35. redno sejo, katere dnevni red bo vseboval kar 36 točk. Ena izmed na videz nepomembnih, a za lokalno prebivalstvo ključnih, bo odlok o subvencioniranju stroškov prevoza pitne vode v Mestni občini Maribor.

Pobudo za pripravo odloka je pred meseci predlagala mestna svetnica iz Liste Franca Kanglerja, Danijela Šerbinek. Po njenem mnenju je namreč nedopustno, da se na vseh področjih, kjer je to pač mogoče, zagotovi vzpostavitev vodovodnega omrežja. Najbolj izpostavljen predel mesta je Bresternica, kjer 5000 ljudi v 21. stoletju še nima urejenega dostopa do pitne vode.

Navkljub pripravljenemu odloku, ki bo verjetno na mestni seji sprejet, pa se že pojavljajo očitki o tem, da bo 100% sofinancerski delež upravičen le pod določenimi pogoji.

Zanimiva razprava na mestnem svetu se pričakuje pri 14 in 15 točki, ko bodo mestni svetniki obravnavali  poročilo o izvrševanju proračuna za leto 2022, ob tem pa se bodo seznanili tudi z osnutkom in dopolnitvami Odloka o letošnjem proračunu mariborske občine.

Glede na število točk dnevega reda se pričakuje dolga in burna seja, ki pa bo le uvod v oktobrsko, na kateri se bo sprejemal tako zelo opevani občinski prostorski načrt, na katerega mesto čaka že več kot 20 let.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel