spot_img

Veliko čakanja, časa pa ni

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborski klinični center si želi v izogib vnovičnem hudem valu koronavirusa mobilno covidno bolnišnico, a čeprav je prejšnja vlada sredstva zanjo zagotovila, je realizacija projekta še daleč.

Objekt so želeli v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor uporabiti za zdravljenje bolnikov s covidom-19, kasneje pa za delovanje oddelka za infekcijske bolezni in vročična stanja, a se je zapletlo pri pridobivanju gradbenega ter okoljskega dovoljenja.

Tako so predvideli dva scenarija, kje bi bolnišnica lahko stala. A vse časovnice kažejo, da bi potrebno število postelj zagotovili pozno v jeseni. Tako so bili primorani v prostore nekdanjega pljučnega oddelka na Pohorju vzpostaviti intenzivno covid enoto.

A v želji, da bi na Pohorju napravili negovalno bolnišnico iščejo nove rešitve za covidne paciente. Tako iščejo nove lokacije za kontejnersko bolnišnico, ki pa bi jo po novih izračunih morali povečati.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img