spot_img

Velike investicije na področju športa

V zadnjem tednu

V Slovenski Bistrici pridobivajo dve pomembni športni naložbi – obnovili bodo Dvorano Bistrica, h kateri bodo dogradili prizidek, ter zgradili nov plezalni center. Obnova športne dvorane je v polnem teku in bo kmalu končana.

Gradijo pa tudi nov plezalni center. Vrednost projekta je dobrih 4,85 milijona evrov, vlada pa je z njegovo uvrstitvijo v načrt razvojnih programov do leta 2025 zagotovila 2,4 milijona evrov iz proračunskih virov. Na razpisu izbrani gradbeni izvajalec bo moral dela končati najpozneje do 22. maja prihodnje leto. Kot je pojasnil bistriški župan Žagar, pa je osnovni namen naložbe ureditev sodobnega plezalnega centra, ki bo ustrezal standardom za izvedbo tekmovanj v uradnih tekmovalnih sistemih na najvišji ravni in bo lahko zadovoljil potrebe tako rekreativnih kot športnih in profesionalnih plezalcev.

V sklopu novega objekta bo sprejemni prostor, recepcija, pomožni prostori, garderobe in skladišče, v zgornjih dveh etažah severnega kraka bodo poleg ogrevalnega in trening prostora v medetaži tudi pisarniški prostori s sanitarijami, v zgornjem delu pa se po celotni etaži razprostira plezalni prostor z nižjimi boulder stenami. V južnem kraku objekta bo postavljena 17 metrov visoka plezalna dvorana, visoke zunanje plezalne stene pa se bodo razprostirale okoli celotnega južnega kraka objekta.

Sicer pa kot poudarja Fridrih je bilo v preteklih letih ogromno postorjenega na obnovah športnih objektov. Končali so projekt obnove Bistriškega kopališča, dolgoročna želja pa je pokrit bazen, saj se je pokazalo, da občani tovrstno rekreacijo pogrešajo in potrebujejo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel