Velika naklonjeno umetni inteligenci med zaposlenimi

Uporaba umetne inteligence (AI) se je v zadnjih šestih mesecih močno povečala, saj jo zdaj uporablja tri četrtine delavcev. To je pokazala raziskava o trendih na delovnem mestu 2024, ki sta jo jo izvedla tehnološki velikan Microsoft in poslovno omrežje LinkedIn. Poročilo kaže na veliko naklonjenost AI med zaposlenimi in poudarja njeno vse večjo vlogo v sodobnem delovnem okolju.

Raziskava je zajela več kot 20.000 zaposlenih v 18 državah. Rezultati so pokazali, da se je uporaba AI na delovnem mestu v primerjavi z novembrom 2023 znatno povečala. Takrat je AI uporabljalo le 39 % anketirancev. Povečanje uporabe AI v tako kratkem času kaže na hitro sprejemanje te tehnologije s strani podjetij in zaposlenih.

Poročilo izpostavlja tudi različne načine uporabe AI na delovnem mestu. Anketiranci so poročali, da uporabljajo AI za avtomatizacijo nalog, izboljšanje produktivnosti, pridobivanje vpogledov v podatke in sprejemanje boljših odločitev. Mnogi so omenili tudi, da jim AI pomaga pri učenju novih veščin in izboljšanju njihove delovne uspešnosti.

Na splošno raziskava kaže na pozitiven trend v zvezi z uporabo AI na delovnem mestu. Zaposleni so AI naklonjeni in jo vidijo kot orodje, ki jim lahko olajša delo in jim pomaga doseči boljše rezultate. Podjetja, ki še ne uporabljajo AI, se bodo morala verjetno kmalu prilagoditi temu trendu, da bodo ostala konkurenčna.