spot_img

Veličina je pomagati najšibkejšim

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Pesnica se lahko z današnjim dnem pohvalijo z novo pridobitvijo, ki bo olajšala stiske številnih starejših občanov v vseh krajevnih skupnostih. V občini Pesnica tako starejšim zagotavljajo večjo mobilnost in socialno vključenost, pa tudi medsebojno povezovanje in pomoč. Odziv prostovoljcev šoferjev je bil izjemen.

PROSTOFER (prostovoljni šofer) je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt zavoda Zlata mreža za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi, a vendar ni le taksi, saj zagotavlja tudi dodatno pomoč. Prevoz s Prostoferjem je brezplačen, občina pa pokrije stroške vzdrževanja avtomobila, kot tudi ostale obveznosti.

Ključ človeške veličine ni v denarju in moči, ampak v odnosu do tistih, ki potrebujejo pomoč. S pristopom k projektu Prostofer so v občini Pesnica dokazali, da dobrota in človeška pomoč lahko postaneta motiv sam po sebi.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img