Večnega župana je nasledil Samo Rajšp

Navkljub dejstvu, da je novinec na političnem parketu, je Samo Rajšp že izkušen v lokalni politiki. Po izobrazbi je inženir in je zaposlen na občini kot višji svetovalec za komunalo in varstvo okolja, hkrati pa je tudi vodja režijskega obrata.

Njegovi osrednji cilji pa sovpadajo z načrti nekdanjega vodstva ter željami občank in občanov.  Kot je poudarjal že pred volitvami bodo zasledovali predviden plan investicij.

Želijo si urediti cestno povezavo od avtoceste, kot tudi urediti krožišče v Framu.

Občina Rače – Fram je imela po podatkih statističnega urada leta 2021 7.710 prebivalcev, a število vztrajno narašča.  Seštevek naravnega in selitvenega prirasta na 1.000 prebivalcev v občini je bil pozitiven, znašal je 16,3, med tem ko je na ravni Sloveniji le-ta znašal -0,9. Posledično je potrebno prilagoditi tudi izobraževalno infrastrukturo.

V občini si želijo dodatnega družinskega zdravnika kot tudi pediatra. Zavzema pa se tudi, da bi čimprej vzpostavili dom starejših občanov.

Funkcijo župana bo opravljal poklicno, je napovedal, zaveda se namreč, da je le tako mogoče, da si stoodstotno osredotočen na vodenje občine, ki po njegovem mnenju zahteva celega človeka.

Kot poudarja novi župan bo prisluhnil vsem občanom, predvsem pa bo  poskrbel za enakovrednejši razvoj vseh krajev in tudi zaselkov v občini.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:48

Čas je za zimski počitek

Za številne vrtnarje in vrtičkarje sta pozno poletje in zgodnja jesen čas velike radosti ob uživanju plodov narave. Tako se mnogi veselijo počitka, ki...

Več podobnih novic

Skip to content