Več poudarka na trajnostni preobrazbi

Ministrstvo za okolje, podnebje in energetiko je objavilo nov javni razpis za sofinanciranje izgradnje sončnih elektrarn na javnih stavbah in parkiriščih v lasti občine.

Cilj javnega razpisa je izgradnja novih naprav za proizvodnjo električne energije iz sončne energije na obstoječih javnih stavbah v lasti občin z namen samooskrbe z električno energijo.

Pomembne korake pa delajo tudi pri vzpostavitvi intermodalnega logističnega centra. Ker je strateška umestitev novih logističnih središč na presečišču prometnih povezav ali gospodarskih središč temelj nadaljnjega razvoja, želijo pospešiti aktivnosti pri pridobivanju potrebnih dovoljenj.

Poteka pa tudi upravni postopek, v katerem se kmetijska zemljišča na določenem območju zložijo in ponovno razdelijo med lastnike tako, da dobi vsak čim bolj zaokrožena zemljišča. Kmetijska komasacija je za lastnike zemljišč brezplačna, saj je denar za izvedbo zagotovljen iz sredstev Evropske skupnosti v višini 75% in proračuna Republike Slovenije v višini 25%.

Vodstvo občine Kidričevo si je zadalo cilj, da na poljih, ki se raztezajo na Dravskem polju, uredijo namakalni sistem, ki bi bil največji v državi. Zajemal bi območja Starošinc, Stražgonjce in Lovrenca, kasneje tudi Apač.

Da bi zmanjšali emisije toplogrednih plinov za vsaj 55 odstotkov do leta 2030 in do 2050 dosegli podnebno nevtralnost, je država namenila sredstva za saditev novih dreves.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content