spot_img

Več milijonov evrov za osnovno infrastrukturo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Šentilj vsako leto vlaganju v osnovno infrastrukturo namenja veliko pozornost. V letošnjem letu bodo na komunalnem področju izvedli zajeten projekt odvajanja in čiščenja odpadnih voda, ob tem bodo širili kanalizacijsko omrežje na Zgornji Velki. Po besedah župana Štefana Žvaba povečujejo višino razpoložljivih sredstev za sanacijo dotrajanih cestnih povezav. Poleg tega pa sodelujejo v regijskem projektu izgradnje vodovoda.

V občini Šentilj, kljub epidemiji oz. posledično nižji postavki na prihodkovni strani z optimizmom pričakujejo začetek investicijskega ciklusa v letošnjem letu. Z naskokom največja investicija je izgradnja večnamenske športne dvorane v višini 3,8 milijona evrov. Občina pa bo veliko sredstev namenila urejevanju komunalne infrastrukture.

Krajanom, ki ne bodo zajeti v nobeni izmed investicij v kanalizacijsko omrežje, občina že nekaj let sofinancira izgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav. Slednja so vzpostavljena predvsem na območjih, kjer zaradi geološko-statičnih značilnosti površja kanalizacije ni racionalno graditi. Na splošno so Investicije sicer pravično razdeljene med vse KS v občini.

Občina Šentilj spada po površini med večje občine, saj meri 65 kvadratnih kilometrov. Temu primerne so tudi potrebe po vlaganju v cestno infrastrukturo. Slednja je sicer v urbaniziranih območjih v zglednem stanju, kljub temu pa na občini namenjajo dodatna sredstva za najbolj degradirane in težko dostopne cestne odseke.

Občina Šentilj je sicer vodilni partner tudi pri projektu 11 okoliških občin v sklopu izgradnje vodovodnega omrežja od Doljne Počehove do Košakov. Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je že odobrila tudi evropska sredstva v višini 1,4 milijona evrov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Kateri ukrepi so odpravljeni in kaj še ostaja v veljavi?

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) obvešča, da se z današnjim dnem ukinjajo zaščitno in...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img