spot_img

V Slovenski Bistrici dočakali drugo etapo zahodne obvoznice

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Direkcija za infrastrukturo je v Slovenski Bistrici v promet predala drugo etapo dolgo pričakovane zahodne obvoznice, ki bo središče mesta precej razbremenila vse bolj gostega tovornega prometa iz njihovega največjega podjetja Impol.

Tako je za celoten promet odprta 1,3 kilometra dolga dvopasovna cesta s kolesarsko stezo in stezo za pešce na obeh straneh. Nekatere priključne ceste bodo v kratkem še dokončali, uredili so tudi križišča in odvodnjavanje padavinskih in odpadnih voda. Hkrati je bila investicija pomembna tudi za podjetje, saj so hkrati zgradili še nov kablovod.

Odprtja se je udeležil tudi minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, ki je ob tem poudaril, da je investicija pomembna tako za občane kot za nadaljnji razvoj gospodarstva na območju Impola, ki je k projektu prispeval 700.000 evrov. Obvoznico je gradilo podjetje GMW iz Turjancev, investirala pa Direkcija za infrastrukturo. Vrednost investicije je 4,5 milijona evrov, gradbeno podjetje pa je obljubilo, da jo bo končalo do 4. aprila letos. Čeprav so z gradnjo v vmesnem času zamujali, jim je uspelo ujeti rok.

Da so končno dočakali novo obvoznico, je bil vesel tudi bistriški župan Ivan Žagar, saj bo to precej povečalo kakovost življenja v mestu. V celoti težav sicer še niso rešili, saj je predvidena še tretja etapa gradnje, s katero bi obvoznice povezali z avtocesto.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img