spot_img

V Podlehniku v teku celovita rekonstrukcija osnovne šole

V zadnjem tednu

Občina Podlehnik po navadi sprejema dvoletne proračuna, zato so v posameznih obdobjih nujni naknadni rebalansi poslovanja. Zadnji predvideva določene spremembe na odhodkovni in prihodkovni strani podlehniškega občinskega proračuna.

Ena izmed aktualnejših in pomembnih naložb je gotovo energetska sanacija Osnovne šole, kjer že potekajo gradbeno- obrtniška dela. Slednja pa bi se naj zaključila najkasneje do zadnjega tedna v avgustu, oz. pred začetkom novega šolskega leta.

Za prijavo na razpis so se odločili zaradi prostorske stiske, v projektu se bo zato izvedla nadzidava obstoječih prostorov, s čimer se bodo pridobili prostori za potrebe vrtca ter skupna knjižnjica, prav tako se z rekonstrukcijo predvideva vgradnja dvigala, tako da bo dostop gibalno oviranim osebam omogočen v vse dele objekta, tudi v nadstropje šole, ki sedaj invalidom ni dostopna.

Gre za projekt, katerega stroške bo  v 85 odstotkih pokril kohezijski sklad, 15 odstotkov pa državnega proračun.

Občina Podlehnik celotnega projekta ne bi zmogla sama, zato so izredno zadovoljni, da bodo večino stroškov dobili povrnjenih tako iz strani evropskih skladov, kakor tudi ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v višini 500,000 evrov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel