V Pernici postopoma praznijo jezero

0
80

Člani Ribiškega društva Pernica obveščajo, da bo predvidoma od petka, 17. novembra 2023 do nedelje, 19. novembra 2023, potekal izlov vseh rib v jezeru Pernica 2- zgornje jezero. Ta poseg je skladen z njihovim novim ribiškogojitvenim načrtom, katerega cilj je odstraniti vse neavtohtone ribe ter v Perniško jezero naseliti samo avtohtone vrste, kot so drobiž, divji krap, ploščič, androga, ščuka, smuč, linj, navadni koreselj, ostriž in podobne.

Praznjenje jezera že izvajajo postopoma. Za dokončno izpraznitev zgornjega jezera bo potrebno tudi sprostiti vodo iz spodnjega jezera. Pričakujejo, da bo zgornje jezero brez vode in polnjenja do meseca januarja.

Delo bo potekalo med 07:00 in 16:00 uro, v teh dneh pa bo ob jezeru prisotno približno 35 ribičev ter motorna vozila s prikolicami za odvoz rib.

Posledično krajane Pernice naprošajo za razumevanje, saj bo promet občasno oviran. Ob tem pa poudarjajo, da je praznjenje jezera načrtovano le kot enkratni poseg, in v prihodnjih letih takšnih ukrepov ne nameravajo več izvajati.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here