spot_img

V parku Muzeja NOB razstava o zgodovini policijskega orkestra

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V parku Muzeja narodne osvoboditve Maribor so v sodelovanju s tamkajšnjo policijsko upravo odprli razstavo Od godbe ljudske milice do policijskega orkestra, s katero je v mestu gostoval Muzej slovenske policije. Slovesno odprtje so popestrili člani policijskega orkestra, med gosti je bil tudi v. d. direktorja policije Boštjan Lindav.

Kaj razstava prikazuje?

Kot so sporočili iz muzeja, razstava prikazuje prehojeno pot slovenskih policijskih glasbenikov, od leta 1948 do danes, od amaterske tradicionalne godbe na pihala do resnega profesionalnega in visoko umetniškega orkestra.

Policijski orkester deluje v sklopu ministrstva za notranje zadeve in je od leta 1994 tudi uradni protokolarni orkester Republike Slovenije. Sodeluje na državnih proslavah, državnih protokolarnih dogodkih, slovesnih prireditvah ministrstev in policije ter spominskih in žalnih slovesnostih, poleg tega pa izvaja tudi druge nastope.

Orkester nastopa na državnem kakor tudi mednarodnem nivoju

Njihov glasbeni program je zelo raznolik, saj je v njem mogoče najti od klasične, filmske in zabavne glasbe do jazzovskih del, odlomkov iz oper in baletov, pa tudi izvrstne kantate, muzikale in priredbe z vokalnimi spremljavami.

Orkester nastopa doma in v tujini, ob tem pa pogosto sodeluje z drugimi glasbenimi ustanovami, priznanimi dirigenti in glasbeniki ter s svojim delovanjem povezuje slovensko policijo in državljane.

Javnosti se predstavlja tudi z video in zvočnimi posnetki domačih in tujih glasbenih založb, visoko raven izvajanja svojega bogatega umetniškega programa pa ohranja s stalnim izpopolnjevanjem in visokimi strokovnimi zahtevami za zasedbo novih delovnih mest.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img