V MRC Stalag XVIII D otvorili razstavo Iztrgati pozabi

V mednarodnem raziskovalnem centru Druge svetovne Vojne, ki deluje na lokaciji nekdanjega nacističnega uničevalnega taborišča Stalag 18 D v Melju, so otvorili novo razstavo z naslovom Iztrgati pozabi.

Razstava je dopolnjena s svetovnimi odkritji največjih zločincev v nekdanjem nacističnem taborišču STALAG XVIII D v Melju, kjer je bilo zaprtih več kot 15 tisoč vojnih ujetnikov. Med njimi je 5000 sovjetskih državljanov, torej Rusov, Ukrajincev in drugih narodnosti umrlo na grozovite načine.

Avtorja razstave meni, da se slovensko zgodovinopisje premalo, po eni strani zaveda in po drugi strani pa osredotoča na vojno ujetništvo sovjetskih vojakov med drugo svetovno vojno. Direktor MRC pa je izpostavil predvsem problematiko delovanja organizacije, ki večinoma temelji na sredstvih Ruske federacije, ki je v Ukrajinski krizi v vlogi agresorja.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:05

Pesnica je žagala pozno v noč

Občina Pesnica veliko pozornosti nameni svojim občanom. Tako so jim tudi letos priredili koncert, s katerim so se zahvalili vsem ženam in materam ter...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Skip to content