spot_img

V Mariboru bo danes potekal humanitarni dogodek Maribor kolesari za Ukrajino

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Pobudnik je Rotary klub Steierska-Štajermark, ki vabi ljudi h kolesarjenju, s katerim bodo zbirali denar za pomoč ljudem iz Ukrajine. “Naredite nekaj dobrega zase in za ljudi, ki zdaj potrebujejo pomoč,” sporočajo.

Dodali bodo evro za vsak prevoženi kilometer

Prispevek za pet minut kolesarjenja na ergometru na Glavnem trgu ali kolesarjenje na 30 kilometrov dolgi krožni poti je deset evrov. Za vsak prevoženi kilometer bodo donatorji dodali evro. Humanitarno akcijo so začeli marca v Lipnici v Avstriji. Tam so udeleženci prekolesarili skupno 5200 kilometrov in tako zbrali pomoč za otroke iz Ukrajine, ki so našli zavetje v Lipnici.

V ozadju akcije so vezi z ukrajinsko reprezentanco specialne olimpijade, ki je pred petimi leti obiskala Rotary klub Steierska-Štajermark na avstrijskem Štajerskem.V dveh dneh druženja z dekleti in fanti iz Ukrajine so se med nami vzpostavile srčne vezi, ki so osrednji motiv in gonilo za to soboto,” so sporočili.

Po njihovih navedbah je vodilo delovanja Rotary kluba Steierska-Štajermark prav spodbujanje in pomoč mladim ljudem na obeh straneh slovensko-avstrijske meje. Akciji se pridružuje tudi Mestna občina Maribor.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img