spot_img

Tudi letos avtobusni prevozi za kolesarje

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Tudi letos je Arriva Slovenija v sodelovanju z Občino Ruše na določenih avtobusih, ki vozijo na relaciji Maribor-Ruše-Lovrenc na Pohorju, namestila posebne nosilce koles, ki potnikom omogočajo postavitev kolesa na avtobusnih postajah.


Z uvedbo možnosti prevoza kolesa z avtobusom smo želeli javni prevoz narediti bolj dostopen za kolesarje in vožnjo s kolesom bolj dostopno za uporabnike javnega prevoza. Za marsikaterega potnika je kombinacija kolesa in avtobusnega prevoza idealna za prevoz na delo ali v šolo. S kolesom na avtobus, od izstopnega postajališča naprej pa spet s kolesom do cilja. V Rušah in Mariboru je to odlična rešitev predvsem za tiste, katerih cilj ni v neposredni bližini avtobusih postajališč. Prevoz je za potnike – kolesarje, na relaciji Maribor-Ruše-Lovrenc na Pohorju, ki potujejo na avtobusu skupine Arriva skupaj s svojim kolesom, brezplačen. Občina Ruše v obdobju od 1. 6. do 31. 8. 2022 v celoti subvencionira prevoz kolesa in kolesarja. 

V spletnem iskalniku voznih redov imajo odhodi, na katerih vozi vozilo, ki je opremljeno z nosilcem za kolesa, oznako Vozilo je opremljeno z nosilcem za kolesa.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img