Tri strateško pomembne naložbe

V Sveti Ani v Slovenskih goricah so že lani zaključili z gradnjo prizidka k tamkajšnjemu vrtcu, investicija je po mnenju župana Silva Slačka strateškega pomena. V letošnjem letu pa bosta eni izmed ključnih naložb realizacija druge faze obnove pokopališča in »Rekonstrukcija tranzitnih cevovodov na potezi Košaki-Počehova, ki velja za regijski projekt vreden skoraj 3 milijone evrov.

Ena izmed že realiziranih prioritet je bila dogradnja tamkajšnjega vrtca, ki se je zaradi naraščanja natalitete že soočal z veliko prostorsko stisko. Slednja pa je bila z uspešno izpeljano naložbo tudi odpravljena. Občinski svet je sicer na začetku leta 2020, ob težavah s pridobivanjem sofinancerskih sredstev, odločil, da je investicija nujna in tako so se v 400 tisoč evrov vreden projekt podali povsem sami.

V občini Sveta Ana je eden izmed večjih projektov zagotovo ureditev pokopališča. Izvajalec prvega dela gradbenih del je bilo Podjetje za gozdne gradnje in hortikulturo iz Maribora. Z realizacijo druge faze investicije pa bodo v Sveti Ani uredili na nekaterih delih dotrajano infrastrukturo pokopališča.

V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Rekonstrukcija tranzitnih cevovodov na potezi Košaki-Počehova – DRR«. Za 3 milijone evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Šentilj v svojem imenu in v imenu občin Benedikt, Cerkvenjak, Kungota, Lenart, Maribor, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah in Sveti Jurij v Slovenskih goricah v okviru Dogovora za razvoj Podravske razvojne regije, bo Kohezijski sklad prispeval skoraj 1,4 milijona evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content