Trajnostno povezani tudi v prometu

Mestna občina Celje bo, kot v minulih dvajsetih letih, tudi letos sodelovala v Evropskem tednu mobilnosti, ki bo od 16. do 22. septembra 2022. V tem času bodo pripravili raznolik program dogodkov in aktivnosti, večina dogajanja pa bo tradicionalno v mestnem središču.

V sklopu evropskega tedna mobilnosti bodo javnosti predstavili zadnje dosežke aktivnosti, ki jih na Mestni občini Celje na področju trajnostne mobilnosti izvajajo vse leto, kot so gradnja kolesarskih povezav v mestu in druge kolesarske infrastrukture, pa tudi širitev sistema KolesCE.

Pobuda Evropskega tedna mobilnosti si prizadeva zmanjšati avtomobilski promet na fosilna goriva in spodbuditi prebivalce k uporabi trajnostne mobilnosti – hoje, kolesa ali javnega prevoza.

Izkušnje naprednih mest so pokazale, da je s širšega družbenega vidika finančno najbolj nevzdržno slediti strategiji rasti motornega prometa.

Na dogodku so predstavili tudi promocijsko kampanjo Celje se pelje s kolesom (trajnostno) itn, ki jo v različnih inačicah tudi izvajajo bolj ali manj vse leto.

Mestna občina Celje je lani prejela priznanje za 20-letno sodelovanje v Evropskem tednu mobilnosti. Priznanje potrjuje njihovo dosedanje delo in jih zavezuje, da bodo tudi v prihodnje na različne načine spodbujali trajnostno mobilnost.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Zaradi avgustovskih poplav 173 občin prijavilo za več kot 2,7 milijarde evrov škode

Občine so zaradi avgustovskih poplav prek aplikacije Ajda s skupno več kot 23.500 obrazci prijavile za več kot 2,7 milijarde evrov škode. Podatke je...

Več podobnih novic

Skip to content