spot_img

Trajnostno povezani tudi v prometu

V zadnjem tednu

Mestna občina Celje bo, kot v minulih dvajsetih letih, tudi letos sodelovala v Evropskem tednu mobilnosti, ki bo od 16. do 22. septembra 2022. V tem času bodo pripravili raznolik program dogodkov in aktivnosti, večina dogajanja pa bo tradicionalno v mestnem središču.

V sklopu evropskega tedna mobilnosti bodo javnosti predstavili zadnje dosežke aktivnosti, ki jih na Mestni občini Celje na področju trajnostne mobilnosti izvajajo vse leto, kot so gradnja kolesarskih povezav v mestu in druge kolesarske infrastrukture, pa tudi širitev sistema KolesCE.

Pobuda Evropskega tedna mobilnosti si prizadeva zmanjšati avtomobilski promet na fosilna goriva in spodbuditi prebivalce k uporabi trajnostne mobilnosti – hoje, kolesa ali javnega prevoza.

Izkušnje naprednih mest so pokazale, da je s širšega družbenega vidika finančno najbolj nevzdržno slediti strategiji rasti motornega prometa.

Na dogodku so predstavili tudi promocijsko kampanjo Celje se pelje s kolesom (trajnostno) itn, ki jo v različnih inačicah tudi izvajajo bolj ali manj vse leto.

Mestna občina Celje je lani prejela priznanje za 20-letno sodelovanje v Evropskem tednu mobilnosti. Priznanje potrjuje njihovo dosedanje delo in jih zavezuje, da bodo tudi v prihodnje na različne načine spodbujali trajnostno mobilnost.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel