Tradicionalno martinovanje v Pernici

Kratek kulturni program s krstom mošta sta izvedla župnik Marjan Nemec iz Pernice in Kulturno umetniško društvo (KUD) Pernica. Predsednica KUD Pernica, Zdenka Bukovec, je razkrila, da so za krst mošta uporabili poseben prevoz, ki ga je organiziral Jožef Horvat, predsednik Zlate horde. Perniškega župnika Marjana Nemca so pričeli peljati s starodobnim motorjem.

Martinovo postaja vse bolj prepoznaven praznik v Sloveniji, in tudi v Pernici ga s pridom praznujejo. Ne le zaradi vinogradništva in vinske tradicije, ampak tudi zaradi predstavitve tradicionalne kulinarike.

Prihodnjo soboto, 18. novembra, se bo v pesniški občini odvijala še ena prireditev, povezana z vinom. Krajevna skupnost skupaj z društvi vabi na dobrodelni dogodek z naslovom “Na vino v Jarenino”. Sredstva, zbrana na prireditvi, bodo namenjena družini iz Jarenine, ki je bila prizadeta zaradi poletnih poplav.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:16

Vnovič brez kompromisa

Med predlaganimi ukrepi interventnega zakona v zdravstvu, ki se nanašajo na delodajalce, je vključeno podaljšanje obdobja, v katerem delodajalec nosi stroške nadomestila za čas...

Več podobnih novic

Skip to content