Teden mobilnosti s poudarkom na varčnih poteh

Lendava se letos že desetič pridružuje Evropskemu tednu mobilnosti, ki poteka med 16. in 22. septembrom in je najbolj razširjena kampanja na področju trajnostne mobilnosti na svetu.

S sloganom Varčne poti letos v ospredje postavlja odločitev za racionalnejše načine potovanj.

Na dan brez avtomobila, 22. septembra 2023, bodo v Lendavi med 10. in 12. uro za promet zaprli cesto pred mestno hišo. Že tradicionalno bodo cesto zasedli otroci iz Vrtca Lendava ter osnovnošolci, ki bodo risali s kredami in tako opozarjali na to, kako pomembno je, da spremenimo naše potovalne navade.

Na stojnicah pa bodo Kolesarski klub Lendava, Policijska postaja Lendava, Športno in turistično društvo MTB Lendava, Zavod za turizem in razvoj Lendava in Planinsko društvo Lendava vsem sodelujočim in zainteresiranim občankam in občanom predstavili svoje delovanje in trajnostne načine mobilnosti

Dan brez avtomobilov bodo z medgeneracijskim pohodom obeležili tudi srednješolci DSŠ Lendava. Ob 10. uri bodo s člani Društva upokojencev Lendava ob spremstvu policista krenili na pohod po Lendavi. Zbirno mesto je pri Dvojezični srednji šoli Lendava.