Svetniki zavrnili vse poglavitne podražitve

Župan Arsenovič je mestnim svetnikom še pred sejo skušal nasproti priti z umikom predlaganih sprememb odloka o občinskih cestah, ki je predvideval uvedbo parkirnin tudi ob sobotah, v zvezi z načrtovano občutno podražitvijo vozovnic za krožno-kabinsko žičnico pa je predlagal, da hkrati izglasujejo 30-odstotni popust za meščane Maribora. Niti takšni predlogi pa niso omajali odločenosti večine svetnikov, da v celoti zrušijo načrte mestne uprave za višje cene.

Kljub temu so Gibanje Svoboda, ki je ta teden z odmevno novinarsko konferenco zavrnilo koalicijsko sodelovanje z Arsenovičem, Lista Franca Kanglerja – NLS skupaj s SDS, Lista za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti ter Stranka mladih – Zeleni Evrope predlagali umik odločanja o podražitvah z dnevnega reda in s tem tudi v vseh primerih uspeli.

V nadaljevanju seje so svetniki po daljši razpravi, v kateri so izrazili predvsem zaskrbljenost za delovna mesta, potrdili dokončno prodajo poslovnega deleža v družbi Farmadent.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:05

Pesnica je žagala pozno v noč

Občina Pesnica veliko pozornosti nameni svojim občanom. Tako so jim tudi letos priredili koncert, s katerim so se zahvalili vsem ženam in materam ter...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Skip to content