Svetniki sprejeli le del podražitev

Mariborski mestni svetniki so na 6. redni seji uvodoma sprejeli podražitev uporabe športnih objektov, Niso pa podprli višjih cen avtobusnih prevozov, kljub temu da je župan Saša Arsenovič predlagal kompromis, s katerim bi bil nekoliko manjša dviga cene karte, ki se kupi pri vozniku, in paket za deset voženj.

Potrdili so podražitev javnih vrtcev. Cene bodo v tem primeru višje za povprečno 38 odstotkov, a se bodo dejanski zneski na položnicah staršev zaradi višjih občinskih subvencij zvišali le za 18 odstotkov. Na splošno pa so bili v svetniški skupini SDS do obsežnosti podražitev kritični.

Ob sprejemanju dnevnega reda je bilo na pobudo Franca Kanglerja iz SDS in nekaterih mestnih svetnikov umaknjeno gradivo Odloka o koncesiji za graditev krožno kabinske žičnice, ki predvideva izločitev žičnice iz gospodarske javne službe in prestrukturiranje v tržno dejavnost pod okriljem Marproma.

Mestni svetniki so se po glasovanju odločili, da bodo z nadaljevanjem 6. redne seje MOM nadaljevali na prihodnji seji. Med drugim o spremembi odloka o Javnem holdingu in podražitvah komunalnih storitev ter parkirnin.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Zaradi avgustovskih poplav 173 občin prijavilo za več kot 2,7 milijarde evrov škode

Občine so zaradi avgustovskih poplav prek aplikacije Ajda s skupno več kot 23.500 obrazci prijavile za več kot 2,7 milijarde evrov škode. Podatke je...

Več podobnih novic

Skip to content