Svečana otvoritev medgeneracijskega centra v Pernici

0
333

V Krajevni skupnosti Pernica so v sklopu dveh evropskih projektov prenovili tamkajšnji dom kulture in vzpostavili nov medgeneracijski center. Tako med majem in septembrom lani izvedli gradbeno-obrtniška dela na balkonu, uredili so električno napeljavo, namestili novo razsvetljavo, kupili video sistem in opremo za ozvočenje dvorane.

Drugi del projekta, ki so ga izvajali od septembra lani do sredine januarja letos, je zajemal
slikopleskarska dela v pritličju, nov parket na odru, obnovo in brušenje ostalih parketov, namestitev akustičnih oblog. Na odru je bil leseni montažni strop zamenjan s stropnimi ploščami, nameščena so bila nova vodila za odrske zavese. Obnovljeni sta garderoba in pisarna društva upokojencev ter sanitarije. Zamenjana so tudi vsa notranja vrata. V okviru projekta so nabavili priklopne mize, ki bodo omogočale izvedbo delavnic.

Na včerajšnji slavnostni otvoritvi so otvoritev prenovljenega kulturnega doma pozdravili številni zbrani, ki so uživali ob pestrem kulturnem programu pod vodstvom Kulturno umetniškega društva Pernica, ki je poskrbelo tudi za pogostitev z izdelki lokalnih ponudnikov.

Včerajšnje otvoritve centra so se udeležili številni krajani, občani, župani in podžupani sosednjih občin, občinski in krajevni svetniki, načelnica upravne enote, direktor mariborskega zavoda za zaposlovanje, dekan fakultete za turizem, častni občani, predstavniki Slovenske vojske, veterani vojne za Slovenijo, predstavniki društev in številni drugi, ki pozdravljajo doprinos občinskega vodstva, saj so v minulem mandatu slednji uredili kolesarski park, ki ga uporabljajo tudi kot parkirišče, v novem mandatu pa Žmak napoveduje ureditev središča Pernice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here