Suburbanizacija se je dotaknila tudi Svete Ane

V občini Sveta Ana so se reševanja stanovanjske problematike lotili na specifičen način. Slednjega so vpeljali po posvetovanju s strokovnjaki na tem področju in bili pri tem po zagotovilih župana Silva Slačka tudi uspešni. Zasledujejo namreč močan porast suburbanizacije, torej preseljevanja iz večji mestnih središč na podeželje.

Občina Sveta Ana je za reševanje stanovanjske problematike ponudila učinkovite rešitve. V naselju Krivi Vrh sta se namreč zgradila že dva večstanovanjska objekta, ki sta v tem trenutku že polno zasedena. V teku pa je že gradnja dodatnih stanovanjskih enot.
V središču Svete Ane bo zaradi umestitve lekarne nujno preseliti trgovino Mercator, rešitev za to so našli v izgradnji poslovno- stanovanjskega objekta.

Občina si zaslug za uresnitičev učinkovitega investicijskega obdboja na področju stanovanj ne lasti, župan Silvo Slaček namreč poudarja, da so v tej zgodbi izredno pomembni tudi zasebni investitorji.

Slednji se namreč za razliko od sredine prejšnjega stoletja veliko bolj pogosto odločajo za življenje na podeželju, izven večjih mestnih središč. Občine kot so Sveta Ana v Slovenskih goricah so to prepoznale in izkoristile potencial v privabljanju mladih družin v svoje kraje.
Proces suburbanizacije je zajel tudi Sveto Ano, katere župan si želi predvsem nadaljevanja začrtanih ciljev. Slednje pa bo predal svojemu nasledniku, saj se na letošnjih lokalnih volitvah ne bo potegoval za ponovni mandat.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content