spot_img

Številni projekti za razvoj občine

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Pesnica so v zadnjih 3 letih pridobili veliko projektov, ki so investirani iz strani države. Gradbena dela na železniškem viaduktu preko doline reke Pesnice pri Mariboru so se pričela v oktobru 2020, rok za izvedbo del je 30 mesecev.

V izgradnjo kolesarskih povezav na območju ORP Slovenske gorice je vključena tudi Občina Pesnica. S tem projektom občine in država skupaj celovito pristopajo k urejanju kolesarske infrastrukture po razgibanem območju Slovenskih goric in širše. S tem vzpostavljajo možnost varnega prometa s kolesom od doma do delovnega mesta, šole, javnih in poslovnih subjektov v regionalnih, upravnih in občinskih središčih oziroma od doma do točk javnega potniškega prometa.

Na območju občine Pesnica in sosednje občine Šentilj si že vsaj 15 let prizadevajo za postavitev protihrupnih ograj ob avtocesti. Vsi dosedanji pogovori so bili neuspešni. V zadnjih letih pa so se zadeve vendarle začele premikati.

Ureditev protihrupnih ograj ob avtocesti je torej nujno potrebna:  V preteklih letih občini na tem področju nista sodelovali, kot bi bilo potrebno.

Prošnjo so naslovili na Dars in tako so se vsi skupaj dobili na sestanku in izvedli tudi terenski ogled.

Povečanje prometa in posledično tudi hrupa na tem odseku avtoceste je predvsem posledici velikega števila tovornih vozil. Zato nja bi prvi protihrupni ob ograji obsegali tudi zamenjavo zdajšnjega asfalta na vozišču avtoceste s protihrupnim.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img