Stekla bo proizvodnja v Carthagovem novem obratu v Ormožu

Podjetje Carthago iz Odrancev, ki izdeluje počitniška vozila, bo danes zagnalo proizvodnjo v svojem novem obratu v Ormožu. S sprva 180 zaposlenimi bodo v njem izdelovali predelane kombije znamke Malibu Van, vsak teden jih načrtujejo približno 40. Pozneje nameravajo po besedah direktorice Sandre Županec zmogljivosti postopoma širiti.

Vrednost naložbe v nov obrat, ki stoji v industrijski coni ob ormoški obvoznici, je 50 milijonov evrov. Carthago je zanjo prejel tudi šest milijonov evrov državne spodbude. Vanj bodo prezaposlili okoli sto zaposlenih, ki so doslej delali v enoti v Odrancih, ter dodatno zaposlili še najmanj 80 delavcev.

Slovesno so novi obrat odprli 15. aprila, ko je direktorica izrazila prepričanje, da bo enako uspešna zgodba kot obrat v Odrancih. Tam so v desetih letih izdelali 20.000 avtodomov, zdaj se približujejo številki 40.000. Pojasnila je, da se s selitvijo proizvodnje predelanih kombijev v Ormož sprošča prostor za krepitev proizvodnje avtodomov v Odrancih, zato bodo tudi tam dodatno zaposlovali.

Lastnik skupine Carthago Karl-Heinz Schuler je v nagovoru zbranim na prireditvi povedal, da njihova družba brez Slovenije in njenih delavcev ne bi bila tam, kjer je danes. “Na samem vrhu pri prestižnih integriranih avtodomih v Evropi, ki v cenovnem razredu nad 100.000 evrov znatno presega 15-odstotni tržni delež,” je povedal.

Podjetje Carthago je bilo leta 1979 ustanovljeno v mestu Ravensburg v Nemčiji, njegova osrednja proizvodna enota pa je danes v bližnjem Aulendorfu. Obrat v Odrancih je odprlo leta 2008, v njem pa izdelujejo avtodome več serij in predelane kombije znamke Malibu ter zaposlujejo okoli 800 ljudi.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:18

Kdaj bo končno obnovljena državna cesta v Malečniku?

Na zadnji seji Mestnega sveta je mestni svetnik iz vrst Nove Slovenije Zdravko Luketič podal vprašanje v zvezi z državno cesto v Malečniku. Gre...

Več podobnih novic

Skip to content