Srečanje županov in direktorjev zadrug

Na posvetu županov občin in direktorjev kmetijskih zadrug na Ptujskem so spregovorili o odnosu družbe do kmeta in kmetijstva nasploh. Čedalje bolj se zdi, čeprav je kmetijstvo na našem območju zelo pomembna gospodarska panoga, da družba nima pozitivnega odnosa do kmetov in kmetijstva.

Zavedati se je treba, da so kmetje tisti, ki pridelujejo hrano ter skrbijo za kulturno krajino in okolje, kakor tudi, da brez močnega podeželja mesta ne morejo obstati. V letu 2022 so se ubadali s številnimi izzivi.

Ključnega pomena za razvoj kmetijstva je torej usklajeno delovanje vseh dejavnikov, sodelovanje z roko v roki in z občutkom za sočloveka na eni kakor tudi na drug strani.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:48

Čas je za zimski počitek

Za številne vrtnarje in vrtičkarje sta pozno poletje in zgodnja jesen čas velike radosti ob uživanju plodov narave. Tako se mnogi veselijo počitka, ki...

Več podobnih novic

Skip to content