Srčni, predani in zadovoljni

VDC POLŽ Maribor deluje kot javni socialno varstveni zavod s sedežem v Mariboru in enotami v Mariboru, Lenartu, Slovenski Bistrici, Rušah, Šentilju in Bohovi. Letos praznujejo 30-letnico delovanja, 25-let pa praznuje njihova enota v občini Lenart.

V Lenartu nudijo bivanje v duhu domačnosti in kakovostnega preživljanja prostega časa. In če so pred 25-leti imeli 18 varovancev, jih imajo danes skoraj trikrat toliko.

Pri svojem delu zasledujejo številne vrednote ki plemenitijo njihovo delo. Zagotavljajo medsebojno spoštovanje varovancev, strokovnost, zaupanje, pripadnost, kakovost in ustvarjalnost. Svojim varovancem nudijo socialno vključenost kot tudi delovno aktivno življenje.

Že vrsto let pa nudijo tudi storitve za okoliška podjetja kot tudi gospodinjstva.

V prihodnje si želijo obnove obstoječih prostorov, s katerimi bi svojim varovancem povišali kakovost bivanja.

BV enoto mravlja v Lenartu uporabniki prihajajo iz šestih okoliških občin upravne enote Lenart. Tako zastopajo občino Benedikt, Cerkvenjak, Lenart, Sveto Ano, Sveto Trojico in Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Prav z vsemi lokalnimi skupnostmi dobro sodelujejo.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:18

Kdaj bo končno obnovljena državna cesta v Malečniku?

Na zadnji seji Mestnega sveta je mestni svetnik iz vrst Nove Slovenije Zdravko Luketič podal vprašanje v zvezi z državno cesto v Malečniku. Gre...

Več podobnih novic

Skip to content