spot_img

Šport Maribor pod okrilje holdinga

V zadnjem tednu

Javno podjetje Šport Maribor d.o.o. se pridružuje šestim podjetjem v Javnemu holdingu Maribor. Preoblikovanje mariborskega športa iz javnega zavoda v dobičkonosno podjetje je bilo po vseh napovedih dokaj pričakovano. Veliko več negotovosti pa je povzročila informacija, da je nadzorni svet omenjenega podjetja sklenil, da bo v prihodnjih tednih z razpisom iskal novega direktorja. Kdo bo torej zamenjal dosedanjega direktorja Tadeja Mežnarja?

Javnemu holdingu Maribor se po Energetiki Maribor, Mariborskemu vodovodu, Marpromu, Nigradu, Pogrebnemu podjetju in Snagi pridružuje še sedmo javno podjetje, novoustanovljeni Šport Maribor d.o.o. Slednji je nastal iz pogorišča nekdanjega javnega zavoda Športni objekti Maribor, ki ga je od začetka županovanja Saše Arsenoviča prevzel Tadej Mežnar.

Finančna izguba Športnih objektov Maribor je bila večkrat tudi osrednja tema sej mestnega sveta, a do konkretnih rešitev nikoli ni prišlo. Zato ga je občinsko vodstvo dokapitaliziralo in ga iz javnega zavoda prestrukturiralo v profitabilno podjetje. Če se je omenjeno zgodilo v skladu z pričakovanji, je nekoliko nenadejano dejstvo, da Šport Maribor v kratkem z razpisom išče novega direktorja.

Aktualnemu direktorju Tadeju Mežnarju mandat poteče šele leta 2024, kljub temu je nadzorni svet sprejel odločitev o razpisu za novega direktorja. Predsednik nadzornega sveta Matjaž Štandeker je sicer potrdil, da so v razpis šli zaradi preoblikovanja podjetja oz. povečanega obsega dela, zaradi prenosa upravljanja žičniških naprav iz Marproma na Šport Maribor. Pa je temu res tako?

Dokler javni razpis ni zaključen so morebitni kandidati za novega direktorja zgolj špekulativne narave, med katere spada domnevna kandidatura direktorja Marproma Bernarda Majheniča, ki slednjega za enkrat ni ne potrdil in ne ovrgel. Gotovo dejstvo pa je, da bo novo vodstvo podjetja Šport Maribor moralo zastaviti jasne cilje pri razvoju mariborskega športa.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel