So direktorju mariborskega UKC-ja šteti dnevi?

Člani sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor so na današnji seji obravnavali program dela in finančni načrt druge največje slovenske bolnišnice za leto 2023. Kljub naraščajočim stroškom materiala in storitev bo UKC Maribor po navedbah uprave še vedno ciljal na zagotovitev uravnoteženega poslovnega rezultata.

Lansko leto je UKC Maribor sklenil s presežkom odhodkov nad prihodki v višini 2,6 milijona evrov, kar predstavlja 0,86 odstotka celotnih prihodkov. Po besedah direktorja Antona Crnjaca je to glede na okoliščine dober rezultat.

Člani sveta zavoda so poročilo o lanskem poslovanju potrdili na prejšnji seji februarja, več pomislekov pa so imeli pri seznanitvi z oceno poslovanja UKC Maribor za letošnji januar, ki kaže okoli 430.000 evrov presežka odhodkov nad prihodki. To je nekoliko bolje kot januarja lani, a kljub temu je svet zavoda pozval upravo, naj mesečno spremlja realizacijo po klinikah, da bodo lažje obvladovali položaj.

Po nedavnih informacijah časnika Dnevnik sicer na ministrstvu za zdravje pripravljajo teren za razrešitev Crnjaca s položaja direktorja kliničnega centra. Minister Danijel Bešič Loredan je v torek na novinarsko vprašanje glede tega dejal, da nima podatkov o tem. “To je vprašanje za svet zavoda UKC Maribor,” je dejal.

V 11-članskem svetu zavoda je šest predstavnikov ustanovitelja, torej države, od julija lani pa mu predseduje direktor Urada RS za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Aleš Šabeder.

Crnjac, ki velja za kader blizu SDS, je položaj zasedel junija 2021, v času vlade Janeza Janše. Sam ne vidi razlogov za zamenjavo, saj je prepričan, da zavod vodi uspešno. “Poslujemo stabilno, na eni prejšnjih sej so člani sveta zavoda izrekli pohvalo, da smo najboljša bolnišnica v Sloveniji,” je povedal za Dnevnik.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content