spot_img

Slavnosten preboj železniškega predora Pekel

V zadnjem tednu

Gradnja novega železniškega predora Pekel na odseku železniške proge Maribor–Šentilj dobiva nove razsežnosti. Ob navzočnosti vodstva Direkcije republike Slovenije za infrastrukturo, lokalnih odločevalcev in državne sekretarke na ministrstvu za infrastrukturo Alenke Bratušek so prebili predor Pekel, ki v skupni dolžini meri kar 1530 metrov.

Počehovski predor je bil kot del proge Južne železnice predan v promet leta 1846. Poleg Pesniškega viadukta je bil Počehovski predor z gradbenega vidika najzahtevnejši objekt na odseku od Šentilja do Maribora, saj je geološka sestava hribine takratni tehniki postavljala skoraj nepremagljive ovire.

Predor Pekel, vključno z reševalnim rovom, bo del nove dvotirne proge železniške povezave Maribor–Šentilj in bo zgrajen severno od Maribora ter vzhodno od obstoječe proge, ki trenutno poteka skozi železniški predor Počehova.

Dela izvedena v sklopu projekta nadgradnje železniške proge Maribor–Šentilj–državna meja., bodo sofinancirana z evropskimi sredstvi v okviru kohezijskih sredstev. Ena najbolj finančno obremenljivih naložb v zgodovini države pa bi naj bila predvidoma zaključena do marca 2023.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel