Širitev šole in stanovanjskih kapacitet

0
168

V občini Sveta Ana so si že nekaj časa prizadevali za širitev tamkajšnjega vrtca. Obstoječe površine objekta vrtca v Sveti Ani so zadoščale za izvajanje varstva in vzgoje otrok v štirih oddelkih, potrebe pa so bile mnogo večje. Tako so v prejšnjem mandatu še v času županovanja Silva Slačka to investicijo izvedli, kakšne pa so trenutno kapacitete vrtca?

Minula leta so potreben dodaten prostor zagotavljali z oddelkom, ki je gostoval v prostorih osnovne šole, a dolgoročno to ni bilo vzdržno. Sedaj pa se pojavljajo potrebe po dodatnih učilnicah v šoli, ki je umeščena v skupno zgradbo z vrtcem.

Zaradi pozitivnega naravnega prirasta je zagotavljanje osnovne infrastrukture in zadostnih nepremičnin nuja, ki dodatno motivira mlade in mlade družine, da se v občino priselijo. Zato v sodelovanju s privatnim investitorjem v naselju Krivi vrh že poteka gradnja poslovno stanovanjske stavbe.

Po besedah župana Martina Breznika so se zaradi oklevanja trgovske verige dela ustavila, a bodo v kratkem spet stekla. Po predvideni časovnici mora biti projekt zaključen do konca meseca novembra.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here