spot_img

Se obeta sprememba protokola zdravljenja covidnih bolnikov?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Medtem, ko slovensko zdravstvo pozorno spremlja kaj prinaša širjenje seva omikron, se na ravni ministrstva za zdravje pojavljajo zamisli o spremembah protokolov pri zdravljenju covidnih bolnikov. V prihodnje bi se tako lahko zgodilo, da bi na covidne oddelke premestili zgolj tiste bolnike, pri katerih bi se razvila covidna pljučnica. Na tovrstne rešitve se pripravljajo tudi v mariborskem kliničnem centru.

Pri zdajšnjem izpadu delovne sile v zdravstvu kmalu ne bo več mogoče odpirati novih covidnih oddelkov. Stroka in ministrstvo tako preigravata scenarije, kako bi lahko kar najbolje poskrbeli za covidne bolnike, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo.

Čeprav omikron praviloma povzroči manj burno klinično sliko, pa svojo moč kaže s sposobnostjo hitrega širjenja. Tako se kapacitete v bolnišnicah znova polnijo. Še večjo težavo pri delovanju bolnišnice pomenijo odsotnosti kadra.

Ob 900 odsotnosti zaradi bolniškega staleža, je še 300 zaposlenih prerazporejenih iz svojih oddelkov na covid delovišča. Veliko je tudi vdorov virusa v belo cono. Tega ni mogoče preprečiti, zagotavlja strokovni direktor UKC Maribor. Do novih vdorov je tako prišlo tudi včeraj.

Včeraj je bilo sicer potrjenih 17.491 primerov okužbe z novim koronavirusom. To je največje število primerov v enem dnevu od začetka pandemije. Umrlo je 12 bolnikov s covidom-19.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img