SD opozarja na anomalije v komunikaciji in poteku OPN

V mariborskemu delu Socialnih demokratov z veliko zaskrbljenostjo spremljajo zadnje dogodke vezane na sprejetje Občinskega prostorskega načrta (OPN). Glede na to, da je bil zadnji OPN sprejet ravno v času županovanja mag. Borisa Soviča, se Socialni demokrati najbolje zavedajo kolikšne napore je potrebno vložiti v sprejetje ključnega strateškega dokumenta.

V SD aktualni mestni upravi očitajo predvsem neustrezno komunikacijo oziroma popolno pomanjkanje le-te, ter splošno sprejetega vtisa, da postavljajo kapitalski interes pred javnim interesom.

Zadnji dve največji črni piki lokalnih odločevalcev sta revolt resterničanov, glede gradnje vila blokov na nekdanjem zemljišču motela Jezero in problematika civilne iniciative RT 38 iz MČ Koroška vrata, ki nasprotuje 18 nadstropni stolpnici na vodovarstvenem območju.

Ob vsem tem pa se pojavlja vprašanje kako bo v prihodnje delovala mariborska koalicija, ki so jo zapustili praktično vsi člani. Tudi Socialni demokrati, ki pa še imajo vedno na funkciji podžupanjo Alenko Iskra.

Če bo v drugem branju predlog OPN, ki upošteva voljo ljudi in postavlja javni interes pred zasebni, lahko pričakujejo tudi podporo SD. V nasprotnem primeru se bodo z vso odločenostjo pridružili meščankam in meščanom, ki si prizadevajo, da se o OPN odloča na referendumu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content