Sanacije cest in kolesarske infrastrukture

Občina Cerkvenjak bo v letošnjem proračunu za sanacijo občinskih cest namenila nekaj več kot 300, 000 evrov.

Cerkvenjak leži na trikotnem slemenu med dolinama rek Pesnica in Ščavnica. V središču naselja je tudi križišče cest, ki povezujejo središče občine z Lenartom, Ptujem, Ljutomerom in Gornjo Radgono. Kateri pa so ključni odseki, ki bodo v letu 2023 deležni obnove?

Sodelujejo pa tudi v regijskem projektu gradnje kolesarskih povezav, v katero so vključene še občine Lenart, Sveta Trojica, Sveti Andraž, Trnovska vas in Benedikt. Dolžina urejene novozgrajene kolesarske povezave znaša dobrih 18 km, kolikšen delež pa pripada Cerkvenjaku?

S projektom se celovito pristopa k urejanju kolesarske infrastrukture po razgibanem območju Slovenskih goric in širše. Z njim se vzpostavlja možnost varnega prometa s kolesom od doma do delovnega mesta, šole, javnih in poslovnih subjektov v regionalnih/upravnih/občinskih središčih oziroma od doma do točk javnega potniškega prometa.

Poleg izboljšanja pogojev za trajnostno mobilnost prebivalcev, bo imela investicija pozitiven vpliv na pogoje za razvoj integralnih turističnih produktov.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:18

Kdaj bo končno obnovljena državna cesta v Malečniku?

Na zadnji seji Mestnega sveta je mestni svetnik iz vrst Nove Slovenije Zdravko Luketič podal vprašanje v zvezi z državno cesto v Malečniku. Gre...

Več podobnih novic

Skip to content