Sanacija zaključena, dodatne stroške bo plačala država

Leta 2018 je dom za upokojence Ptuj k že obstoječi stavbi enote dogradil prizidek in rekonstruiral del obstoječega objekta v Juršincih. Junija 2021je nove prostore pregledala komisija za ugotavljanje minimalnih tehničnih zahtev za izvajalce. Ugotovili so, da prostori ne zadoščajo zakonsko sprejetim minimalnim standardom.

Ocenjena vrednost del je bila skoraj 300.000 evrov, od tega je resorno ministrstvo za rekonstrukcijo oziroma popravilo napak zagotovilo 250 tisoč evrov. Skupna vrednost rekonstrukcije pa je znašala 290 tisoč evrov.  Štirideset tisoč evrov razlike pa so pokrili iz drugih virov.

Tudi v domu v občini Kidričevo načrtujejo obnovo. Temeljni cilj pa je izboljšanje delovnih pogojev zaposlenim in bivalnih pogojev stanovalcem.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podelilo 13 novih koncesij za gradnjo domov starejših. V Podravju je kandidatura uspela ponudniku za dom na Destrniku in v Hajdini. O novih domovih pa razmišljajo tudi v drugih občinah.

Po izračunih iz lanskega oktobra v Sloveniji potrebujemo 21.000 postelj, in to ob predvidevanju, da bo domsko varstvo potrebovalo 4,8 % starejših od 65 let. V tem trenutku imajo v domovih 19.200 mest, z podeljenimi koncesijami v letu 2021 bodo zagotovili 1.700 dodatnih postelj, torej skupaj jih bo skoraj 20.900. S 13 koncesijami, podeljenimi v letu 2022 pa še 1.100.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Zaradi avgustovskih poplav 173 občin prijavilo za več kot 2,7 milijarde evrov škode

Občine so zaradi avgustovskih poplav prek aplikacije Ajda s skupno več kot 23.500 obrazci prijavile za več kot 2,7 milijarde evrov škode. Podatke je...

Več podobnih novic

Skip to content