S koncem leta na tržišču le standardiziran polnilnik

Proizvajalci elektronskih naprav bodo po 28. decembru morali uskladiti polnilnike za izdelke, ki jih uvajajo na trg EU. Kot so poudarili na Ministrstvu za digitalno preobrazbo, bo standardiziran polnilnik prinesel koristi tako za okolje, saj bo zmanjšana količina odpadkov, kot tudi za potrošnike, ki bodo imeli nižje stroške.

Vsi mobilni telefoni, tablice, digitalne kamere, slušalke, slušalke z mikrofonom, ročne konzole za videoigre, prenosni zvočniki, e-bralniki, tipkovnice, miške, prenosni navigacijski sistemi in ušesne slušalke, ki bodo naprodaj v EU, bodo morali od pomladi 2026 dalje vključevati univerzalno polnilno vtičnico USB tipa C. Ta nova evropska zakonodaja omogoča prilagoditve s strani Evropske komisije v prihodnosti, vključno s tehnologijami brezžičnega polnjenja, kot so navedli na ministrstvu za digitalno preobrazbo.

Hkrati bo potrošnikom omogočeno ločeno nakupovanje polnilnikov in elektronskih naprav, pri čemer bo piktogram označil, ali je polnilnik vključen ali ne. To bo potrošniku omogočilo izbiro nakupa nove elektronske naprave s priloženim polnilnikom ali brez njega.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content