Napovedi o postopnem umiku Rusov iz Maribora so se po poročanju Večera uresničile. Hotel Habakuk pod Pohorjem je namreč prešel v nove roke.

Hotel Habakuk je pred kratkim postal last družbe Metalka Commerce iz Ljubljane. Upravljanje hotela je prevzelo podjetje Artana, ki je v lasti nemškega Lekve Beteiligungs iz Hamburga. S tem je lastništvo hotela postalo domače, upravljanje pa tuje.

Terme Maribor, ki so bile nekoč v lasti ruskega Gazproma prek ciprske firme MB Dailyrates Management, so ostale brez premoženja. Prodajo Hotela Habakuk je potrdil prokurist Term Maribor Denis Dobaj, podrobnosti pa ni razkril. Vodja hotela Predrag Canjak je dejal, da je bila prodaja najboljša mogoča rešitev za hotel, ki je zdaj v varnih rokah novega lastnika in upravljavca.

Večina delavcev se je odločila ostati v hotelu, kjer tako ostaja 56 zaposlenih. Skupno število zaposlenih bo 58. Novi lastnik, podjetje Metalka Commerce, ki ga vodi podjetnik Marjan Pišljar, bo svoje načrte z hotelom predstavil predvidoma konec junija.

Predstavnik podjetja Artana, Dejan Podgoršek, je pojasnil, da so zdaj funkcije lastništva in upravljanja hotela ločene. Artana bo izvajala profesionalno in samostojno upravljanje hotela, kar vključuje prodajo, cenovno politiko in prevzem zaposlenih.

Terme Maribor so bile nekoč največji hotelir v Mariboru, z več kot 300 hotelskimi sobami in 450 zaposlenimi. Med njihove glavne objekte so sodili hoteli Habakuk, Piramida, Orel, Zamorc, Bellevue, Areh, diagnostično-rekreacijski center Fontana, mineralni vrelci v Stražunu, motel ob Bresterniškem jezeru, brezcarinske prodajalne ter gostilne in lokali Koper, Pri treh ribnikih in Stara trta na Lentu.

Novi lastnik in upravljavec si bosta prizadevala ohraniti visok standard storitev, ki jih hotel ponuja. Predstavitev načrtov za prihodnost bo razkrila, kakšne spremembe in izboljšave lahko pričakujejo gostje in zaposleni.